Βιογραφία

Εικόνα συγγραφέα

ΜΠΑΓΕΡ ΟΣΒΑΛΝΤΟ (BAYER OSVALDO)

Ο Osvaldo Bayer (1927 - 2018) ήταν δημοσιογράφος, συγγραφέας, ιστορικός και ένας από τους πιο σεβαστούς Αργεντινούς διανοούμενους. Μια εμβληματική φιγούρα της λατινοαμερικανικής σκέψης και ένας αδέκαστος κριτικός μπροστά σε όλες τις σημερινές κυβερνήσεις. Ένας μαχητής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ήταν πάντοτε κοντά στο ελευθεριακό κίνημα, μέλος της Federacion Libertaria Argentina (FLA – Ελευθεριακή Ομοσπονδία Αργεντινής), ένας ανυπότακτος άνθρωπος ενάντια στην εξουσία κάθε χρώματος και ένας από τους ανθρώπους-“κλειδιά” στο κίνημα υπεράσπισης και προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε οποιοδήποτε στάδιο. Αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ιθαγενών λαών της Αργεντινής καθώς και για να έρθουν στο φως τα εγκλήματα των διωκτών τους.
”Είμαι αναρχικός και ειρηνιστής με κάθε κόστος” έλεγε πάντα ο ίδιος. Αυτή η διανοητική ανεξαρτησία, αυτή η κρίσιμη διαύγεια και η δέσμευσή του προς τους πιο ταπεινούς και εκμεταλλευόμενους ανθρώπους, τον έχουν καταστήσει έναν από τους πιο διαυγείς και σεβαστούς διανοούμενους της Αργεντινής.
Πηγή: https://manifesto-library.espivblogs.net