ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Το planetbooks.gr είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης προϊόντων μέσω του Διαδικτύου, με ιδιοκτήτη το Ζέρβα – Σκοπελίτη Φαέθωνα (ΑΦΜ: 154488507, ΔΟΥ : Αμαρουσίου), που εδρεύει στο Μαρούσι (Ψαρρών 20)

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη της μεταξύ μας συναλλαγής είναι η εκ μέρους σας γνωστοποίηση κάποιων προσωπικών σας στοιχείων. Κατά τη διάρκεια μιας παραγγελίας, θα σας ζητηθεί το πλήρες ονοματεπώνυμό σας, η διεύθυνση στην οποία θέλετε να αποσταλούν τα πωλούμενα προϊόντα, τον αριθμό του σταθερού ή κινητού σας τηλεφώνου (κατά προτίμηση το κινητό, ώστε να υπάρχει δυνατότητα ειδοποιητήριου SMS), την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (e-mail address) κ.λπ.
Το planetbooks.gr, υπακούοντας πιστά στις αρχές της προστασίας των προσωπικών δεδομένων που προβλέπονται από τους σχετικούς νόμους και διεθνείς συμβάσεις δεν πρόκειται να προβεί σε οποιαδήποτε αθέμιτη και χωρίς την προηγούμενη έγκρισή σας χρήση, ούτε με κανέναν τρόπο να αποκαλύψει, δημοσιοποιήσει, πωλήσει, ανταλλάξει τα προσωπικά στοιχεία και τις πληροφορίες που μας εμπιστεύεστε.
Επίσης μπορείτε οποτεδήποτε να προβείτε, εφόσον υπάρχει λόγος, στην αλλαγή των προσωπικών στοιχείων που μας έχετε γνωστοποιήσει ή και να περιορίσετε ή ακυρώσετε τη χρήση κάποιων από τα στοιχεία αυτά με τη συμπλήρωση της σχετικής φόρμας.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Για τη διευκόλυνση και εξυπηρέτηση σας από το www.planetbooks.gr, οι πληρωμές γίνονται με έναν από τους παρακάτω τρόπους.

  1. Αντικαταβολή. Η πληρωμή γίνεται κατά την παραλαβή. Μπορείτε να πληρώσετε με μετρητά ή κάρτα. Υπάρχει επιπλέον χρέωση ανεξαρτήτως ποσού παραγγελίας.
  2. Τραπεζική μεταφορά. Προς το παρόν διαθέσιμη τράπεζα είναι η EUROBANK. Σύντομα θα προστεθούν και άλλες. Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση.
  3. Πληρωμή μέσω Stripe. Πληρωμή με την κάρτα σας μέσω της υπηρεσίας Stripe. Το Planetbooks.gr δεν έχει καμιά πρόσβαση στα στοιχεία της κάρτας σας και δεν παρεμβαίνει στη διαδικασία, η οποία είναι κρυπτογραφημένη. Προς το παρόν η υπηρεσία δε χρεώνεται.

ΤΡΟΠΟΣ – ΧΡΟΝΟΣ – ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
Τα προϊόντα θα σας αποσταλούν με ΕΛΤΑ Courier.
Η αποστολή της παραγγελίας γίνεται 1-3 εργάσιμες μέρες από την ημερομηνία παραγγελίας. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις (μη άμεσα διαθέσιμη τίτλοι) μπορεί να απαιτηθούν επιπλέον μέρες. Σε αυτήν την περίπτωση θα ειδοποιηθείτε τηλεφωνικώς ή με e-mail. Ο χρόνος παραλαβής είναι 1 (Αθήνα και προάστια) έως 5 εργάσιμες ημέρες (νησιά και δυσπρόσιτες περιοχές) από την ημερομηνία αποστολής. Αποστολές πραγματοποιούνται καθημερινά, εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών.
Το πάγιο κόστος της αποστολής είναι 4.20 ευρώ, εκτός αν προβλέπεται διαφορετικά.

ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΠΩΛΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
Στις τιμές περιλαμβάνεται το ΦΠΑ (6% για βιβλία και περιοδικά, 24% για τα υπόλοιπα είδη).

ΔΙΑΦΟΡΑ

1. Ανωτέρα βία: Αν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. κακές καιρικές συνθήκες, απεργίες κλπ) δεν είναι δυνατό να σας παραδώσουμε τα προϊόντα εντός του προκαθορισμένου χρόνου θα σας ενημερώσουμε μέσω e-mail, προκειμένου να μας δηλώσετε αν επιθυμείτε, υπ’ αυτές τις συνθήκες, την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας.
2. Ευθύνη planetbooks.gr: To planetbooks.gr δεν ευθύνεται για ελαττώματα ή κακή ποιότητα των προϊόντων που διαθέτει στους πελάτες του.
Σε περίπτωση πάντως που αποδεδειγμένα ανεβρεθεί ελαττωματικό προϊόν διατηρείτε το δικαίωμα επιστροφής του με δυνατότητα αντικατάστασής του με δικά μας έξοδα αποστολής ή επιστροφής των χρημάτων σας.
3. Διαφημιστικά μηνύματα: Το Planetbooks.gr παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες του να επιλέξουν την πληροφόρησή τους για τα νέα προϊόντα που διαθέτει στην αγορά και για άλλες τυχόν προσφορές, διακανονισμούς πληρωμής κλπ. με την αποστολή διαφημιστικών – ενημερωτικών μηνυμάτων (newsletter) στην ηλεκτρονική ή ταχυδρομική τους διεύθυνση. Το Planetbooks.gr δεν θα χρησιμοποιήσει καταχρηστικά την παραπάνω υπηρεσία του. Δίδεται δε πάντοτε στους χρήστες η δυνατότητα διακοπής της λήψης διαφημιστικών μηνυμάτων.
4. Ισχύον Δίκαιο: Όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιείτε μέσω του Planetbooks.gr διέπονται από το Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο που ρυθμίζει θέματα σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο καθώς επίσης και από το Νόμο περί προστασίας των καταναλωτών (Ν. 2251/1994) που ρυθμίζει θέματα σχετικά με τις πωλήσεις από απόσταση.